Danes smo žal že zaprti. Odpremo se jutri ob 08:00

Svet kamnin in mineralov pohorja - Muzejska hiša Semič

 • Otvoritev

  5.6.2021, ob 18.00

 • Lokacija

  Muzejska hiša Semič

 • Organizator

  Kulturni center Semič in Muzejska hiša Semič

 • Vstopnina

  Brezplačno

Awesome Image

Muzejska hiša Kongerija Semič in Kulturni center vabita na prvo začasno razstavo v Muzejski hiši Semič, kjer bo na voljo za ogled od 5.6. do 4.7.2021.
Vabljeni tudi na OTVORITEV razstave 5.6.2021, ob 18.00, v poročni sobi Muzejske hiše Semič. Gost bo prof. Vilijem Podgoršek, lastnik zbirke kamnin, mineralov in fosilov celega sveta.
Leta 2007 je na mestu nekdanje domačije v Dragonji vasi postavil geološko paleontološki muzej Pangea. Med drugim ima največjo sistematično zbirko mineralov Pohorja na svetu, v muzeju pa skupno evidentiranih več kot 10.000 različnih primerkov z vseh celin.
V Beli krajini poznamo praviloma le sedimentne kamnine, apnenec vidimo kamor nam seže pogled, zato bomo v beli svet pod Gorjanci prinesli barvite kamnine in minerale, ki so se oblikovali pod visokim pritiskom in temperaturami!
Na razstavi z naslovom Svet kamnin in mineralov Pohorja, boste odkrili, kaj se skriva pod Zemljinim površjem na štajerskem koncu Slovenije, kjer poteka tektonski mikro-prelom.

 • 18:00

  Otvoritev

  Otvoritev razstave bo v 5.6.2021, ob 18.00, v poročni sobi Muzejske hiše Semič. Gost bo prof. Vilijem Podgoršek, lastnik zbirke kamnin, mineralov in fosilov celega sveta.

Kontakt

Če vas zanima več o dogodku lahko vprašanja zastavite s pomočjo kontaktnega obrazca spodaj.

 • Za več informacij o dogodku se lahko obrnete na organizatorja preko elektronskega naslova muzej@kc-semic.si ali telefona 040625148

Pošljite povpraševanje

  Pišite nam!


   Prejšnja Objava

   Prazgodovinski tatu

   Naslednja Objava

   Kongerija

   Skip to content